elk boek kan bij ons worden ingekeken!

Aromecum

Hét vademecum voor iedereen die meer wil weten van het hoe en waarom van aromatherapie.  Voor professionelen maar ook voor de enthousiaste gebruiker van aromatherapeutische producten.

 

Aromatherapie is meer dan alleen maar een heerlijk geurtje.  Dennenolie werkt ook bij het ontsmetten van de lucht.  Lavendel is rustgevend maar ook sterk huidgenerend. Waarom werkt een druppel gerariumolie tegen zenuwpijn? Welke dosering moet ik bij de oliën gebruiken?

 

Je boek voor het gebruik van etherische oliën!!! Een topper van formaat!

Prijs : € 60 

Hydrolaten

 

In dit boek worden in 59 monografieën de kwaliteiten en toepassingen van de hydrolaten uitgewerkt en zijn suggesties voor het gelijktijdig gebruik van bachbloesems opgenomen.  

Het inzetten van de hydrolaten om het zelfgenezend vermogen in de mens te activeren wordt toegepast in de vijf elementen water, hout, vuur, aarde en metaal, die de universele relatie van de mens met de natuur en het jaarritme weergeven.  

 

                                             Dit boek is zowel een gids voor hydrolatentherapie als een werkboek voor holistische gezondheid, geschikt                                                         voor alle geïnteresseerden, therapeuten, herboristen en docenten.

 

                                              Prijs : €32

Praktische en wetenschappelijke gids over aromatherapie voor het gezin

 

In dit boek worden 12 etherische oliën besproken en gebruikt in 100 recepten voor het behandelen van meer dan 300 kwaaltjes en ziekten.  

Bij elke kwaaltje/ziekte staat een korte beschrijving, een gemakkelijk zelf te bereiden recept, een gebruiksaanwijzing, aanvullend advies en contra-indicaties.

 

Prijs : €20

Praktische gids over aromatherapie de verstuiving

 

Dit boek is aan het verstuiven (verdampen), van etherische oliën gewijd.  De auteur begeleidt ons bij de ontdekking van de beste essentiële oliën om te verstuiven en in te ademen.  

De etherische oliën of synergiën die voorgesteld worden, zijn waardevolle bondgenoten in de strijd tegen zenuwaandoeningen en stress, maar ook binnen een lange lijst van dagelijkse kwaaltjes.

Dit boek leert u niet alleen de magie van de kracht van de geuren kennen, maar ook de aromatische planten en welke waardevolle effecten die ze op ons kunnen hebben.  

Kinderen, ouders, volwassenen of ouderen hebben allemaal veel te winnen door de essentiële oliën met de juiste hoeveelheid en plezier in de leefruimten te gebruiken.

 

                                             Prijs : €20

 

Groot handboek aromatherapie (u kan dit boek steeds in ons winkeltje komen inkijken)

 

Dit nieuwe Nederlandstalige standaardwerk over aromatherapie biedt een handige en zeer uitgebreide leidraad om etherische oliën op een veilige manier en met kennis van zaken in te zetten binnen de professionele praktijk of het gezin.

 

Het is een uitgebreid, wetenschappelijk onderbouwd, rijk geïllustreerd en zeer overzichtelijk naslagwerk dat het resultaat is van meer dan 5 jaar intensief werk.  Het is dan ook een must voor al wie (beroepshalve) met kruiden en etherische oliën werkt. 

Deze leidraad bevat meer dan 400 pagina's en mag gewoon niet ontbreken in de boekenkast bij degene die op een veilige en gefundeerde manier aromatherapeutische kruiden wil gebruiken, aanraden of voorschrijven.

 

* met honderden wetenschappelijk onderbouwde en praktijkgerichte recepten voor de meest voorkomende klachten en aandoeningen : eenvoudige recepten met één of enkele etherische oliën, en meer uitgebreide recepten, met uitgekiende synergieën voor professioneel gebruik

* daarbij komen alle mogelijke toepassingen aan bod : vernevelen, inhalatie, huidapplicatie, massage, baden, orale inname...

* met 80 uitgebreide en 40 kleinere monografieën, waarin de meest gebruikte etherische oliën worden voorgesteld

* met een hoofdstuk over de chemische achtergronden om de werking van etherische oliën te staven

* met de kwaliteitseisen waaraan etherische oliën dienen te voldoen

* met een 'Do it yourself'-hoofdstuk voor wie zelf etherische oliën wil verwerken in zijn verzorgingsproducten en met tips voor een EHBO-kit, een thuis- en reisapotheek

 

Prijs : €99