Etherische OLIËN

Wij werken uitsluitend met de essentiële oliën van Oshadhi, zodat we zeker zijn dat we u 100% zuivere en natuurlijke producten kunnen aanbieden.

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte etherische oliën. Ons gamma is echter zo goed als onbeperkt. Contacteer ons gerust voor meer informatie, of als u op zoek bent naar een olie die hier niet bij staat.

 

 

Atlesceder (hout)           €10,00/10ml

Dit is een aardende olie die gebruikt wordt bij onrust, angst en woede.  De olie heeft een verwarmend en kalmerend effect. Ze kan ook gebruikt worden in bad als ontspanning.  

Op fysiek vlak kan ze ingezet worden bij chronische bronchitis, luchtwegeninfecties en kou.

 

Balsemspar                      €13,00/10ml

Deze olie werkt optimaal via verdamping, en wordt gebruikt bij verkoudheden, sinusitis, hoest, bronchitis en keelpijn.  Ze zorgt ervoor dat slijmen makkelijker loskomen, zodat je makkelijker kan ademen, en is ontstekingsremmend.

In een massage-olie verlicht spar spierpijnen en reumatische klachten.

 

Basilicum Linalol             €13,50/10ml

Is een harmoniserende olie als de geest de overheersende factor is bij klachten op spijsvertering, ademhaling en het zenuwstelsel.  

Waardevolle olie bij angsten, faalangsten,  depressie gekoppeld aan nervositeit geuit in vb migraine.  Bij oververmoeidheid en daaraan gekoppelde slaapproblemen.


Bergamot                         €18,00/10ml €45/30ml

Als verstuiving maakt deze olie ons opgetogen, werkt verfrissend en heeft een positief effect op mensen met depressies, onrust en/of stressgerelateerde klachten en slapeloosheid.  Hij helpt angst en onrust te kalmeren kan worden ingezet als oppepper bij uitputting.

Het is een zeer goede olie bij hyperactiviteit.  

 
Citroengras                      €10,00/10ml

Ze is een goede olie om onaangename geurtjes weg te halen.  Ook als rookverdrijver en anti-insect werkt citroengras uitstekend.

De olie is verfrissend en opmonterend en goed voor mensen die 's morgens slecht op gang komen.  een prettige olie bij een jetlag : maakt het hoofd helder en vermindert vermoeidheid. Ze werkt ook verlichtend bij hoofdpijn en stressgerelateerde klachten. 

Deze olie is een tonic voor de spijsvertering, werkt kalmerend in een lage dosis.

 

Cajeput              €10/10ml

Het is een zeer werkzame olie bij klachten van de luchtwegen en griepinfecties, vooral bij kinderen. De olie is slijmoplossend en kan ook ingezet worden bij (neus)slijmvliesontstekingen.  Deze olie wordt ook ingezet bij valse kroep in een synergie met anijs.

Bij bestralingen beschermt cajeput de huid tegen verbrandingen (te gebruiken voor en na de bestraling). 

 

Cipres           €9/10ml

Via verdamping is cipres in te zetten bij astma, krampachtige hoestbuien (o.a. bij kinkhoest), holteontstekingen en stressgerelateerde klachten. Cipres maakt slijm los en is daarom een echte aanrader bij vastzittende hoest.  Deze olie verspreidt een houtige, kruidige en warme geur, die je goed kan mengen met vb lavendel, cisteroos, citrus- en houtoliën.

Op de huid kan cipres, steeds verdunnen!, een goede olie voor de verzorging van een vette huid, transpiratie, couperose.  Als je hiervan een massageolie maakt werkt hij bij spierkrampen, oedeem (vochtophoping) van de benen en ondersteunt deze olie de behandeling van artritis. Cipresolie werkt stimulerend op de lever en versterkt de pancreas.  Bij bloedend tandvlees en tandvleesontsteking kan je je mond spoelen met cipres in een beetje water.

Deze olie kan ook in (voet)bad gebruikt worden.  Op deze manier kan hij ingezet worden bij oedeem, (spier)krampen, slechte circulatie, bij het verhogen van de weerstand, menopauze ('opvliegers').  Een voetbad met cipres gaat overmatig zweten tegen.


Eucalyptus radiata        €9,50/10ml   €25/30ml

Deze olie is geschikt bij alle luchtwegklachten en ter voorkoming ervan.  De olie is goed toepasbaar als ontsmetter van de omgevingslucht.  Bij slijmvliesontstekingen, bronchitis, verkoudheden en keel- en mondinfecties is eucalyptus via stomen enorm efficiënt. 

 

Eucalyptus citrodora    €10/10ml

In de diffuser is deze olie goed te gebruiken bij astma.  De olie werkt verzachtend en kalmerend.  De olie is een goede insectenverdrijver.

Hij is goed te mengen met geranium, vetiver, den- en citrusoliën.  

Mensen met een tenniselleboog kunnen deze olie in combinatie met helicryse gebruiken omdat het ontstekingsremmend en pijnstillend werkt bij artritis, spier- en gewrichtspijnen.  

 

Gele citroen                     €8,50/10ml

In het geurlampje geven alle citrusoliën een frisse en lichte geur aan de ruimte.  Citroen blijft niet lang hangen en maakt andere geuren zachter. De olie is toe te passen bij alle luchtweginfecties; hij doodt bacteriën die door de lucht aangevoerd worden.  Omdat citroen een stimulans is voor het immuunsysteem (in synergie met ravintsara is het een echte boost voor het immuunsysteem) is de olie een goede hulp bij kou en griep.  Citroen verheldert het denken en helpt het concentreren vb bij een lange autorit.   


Grove den                        €13,00/10ml

Grove den heeft de sterkste werking via verdamping.  Het doodt alle ziektekiemen in de lucht en is daarom zeer geschikt in een ziekenkamer, vooral omdat den ook het immuunsysteem stimuleert.  Den vergemakkelijkt de ademhaling en maakt de luchtwegen schoon.  Daarom is deze olie in te zetten bij verkoudheden, hoest, bronchitis en keelpijn.  Het bevordert het losmaken en uitscheiden van slijm en remt de ontsteking.  Vooral in een stoombad maakt grove den het slijm goed los.  Na een lange dag werken geeft den in het geurlampje nieuwe energie en verfrist mens en ruimte.

 

Gember                  €14,00/10ml

Gember heeft een breed werkingsgebied : pijnverdovend, ontstekingsremmend, krampstillend, zweetdrijvend, verhelderend, verwarmend.  Via verdamping is gember in te zetten bij ontstoken neusslijmvlies en chronische bronchitis.  Omdat gember enigszins de lichaamstemperatuur kan verhogen, kan de olie toegepast worden bij kou en griep.  

Zeer goede olie om te gebruiken als massageolie.  Hier wordt hij toepast bij artritis, jicht, spierpijnen en vermoeide spieren.  De bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de olie werkt verwarmend.


Ho-hout                            €11,00/10ml

In het geurlampje zorgt ho-hout voor een aangename sfeer en verheft de stemming.  Vooral baby's met long- en andere luchtweginfecties hebben baat bij ho-hout als verstuiving.  De olie stimuleert het immuunsysteem.  

Deze olie is zeer geschikt in verzorgende huidcrèmes en massageoliën.  


Kamille, blauwe              €20,503ml

De krampstillende werking van blauwe kamille kan toegepast worden bij hoofdpijn, slapeloosheid en nerveuze spanningen.  

Deze olie verzacht de pijn bij doorkomende tandjes.

Via baden is blauwe kamille te gebruiken bij huidontstekingen en  spier- en gewrichtsklachten.

 

Kamille, roomse              €22,00/3 ml

Deze olie is pijnverdovend, ontstekingsremmend, sterk krampstillend, kalmerend bij slapeloosheid en anti-allergisch.  Deze olie is goed te mengen met lavendel, lavandin, bergamot, gerarium, scharlei en neroli. De olie zorgt voor ontspanning bij onrust (vb  emotionele shock of spanning voor een operatie).

Op de huid is de olie pijnverdovend zodat artritispijn/spierpijn verlicht wordt.  Bij chronische infecties stimuleert de roomse kamille de aanmaak van witte bloedlichaampjes.  De olie kan helpen de stemmingswisselingen bij PMS te verminderen.

In bad is roomse kamille te gebruiken bij huidontstekingen, spier- en gewrichtsklachten.  De olie wordt ook gebruikt om pijnlijke en moeilijke menstruatie en PMS te kalmeren.

 

Kaneelschors                  €12/5ml

Als verstuiving zorgt kaneelschors voor een stimulerende en opwekkende sfeer.  Voor mensen die uitgeput of depressief zijn, werkt kaneelschors bijzonder opbeurend en verwarmend.  Omdat de olie sterk infecties bestrijdt, brengt hij bij inhalering verlichting bij luchtweginfecties en infecties van voorhoofds- en bijholten.  

Op de huid bestrijdt kaneelschors voetschimmel, hoofdluis, schurft, wratten en de gevolgen van insectenbeten.  


Kruidnagel(knop)          €13,00/10ml

Het gebruik van kruidnagel als verstuiving is in de zomer een prima methode voor het op afstand houden van lastige insecten.  Hij werkt goed als ondersteuning bij een algemeen gevoel van zwakte en werkt desinfecterend bij infectieziekten.  Kruidnagel is ondersteunend bij aandoeningen van de longen.  

In bad kan kruidnagel worden gebruikt bij gordelroos, reuma ( werkt pijnverdovend) en bij vermoeidheid.


Lavendel mailette          €13,00/10ml

Binnen de aromatherapie wordt lavendel gezien als de meest veelzijdige olie, ook wel de moeder van de etherische oliën genoemd.  Deze olie mag als één van de weinige oliën puur op de huid gebruikt worden.  Ze werkt helend bij snij-, schaaf- en brandwondjes.  Ze werkt verzachtend in de huidverzorging, licht verdovend bij pijn en ontspannend bij alle vormen van verkrampingen, insecten- en parasietenverdrijvend en regulerend bij gespannenheid en als antidepressivum.  Verder werkt de olie ook versterkend op het immuunsysteem en in een lage dosis werkt lavendel ontspannend.

Een olie om steeds bij de hand te hebben als eerste verzorging!

 

Lavandin grosso            €6,00/10ml of €14,50/30ml

Opvallend is de sterk krampstillende werking van lavandin. Deze olie is ontspannend op spiercontracties. In het algemeen zijn lavandins minder kalmerend, maar meer geschikt voor spier-, luchtweg-, en circulatieklachten dan echte lavendel.  

Een topper om te gebruiken in bad.  Lavandinbaden werken ontzurend en brengen verlichting bij pijnlijke spieren, stijve gewrichten, kou en griep.  

 

Lavendel, spijk              €13/10ml

Bij gebruik in de verdamper wordt de lucht gereinigd en verfrist.  Bij bronchitis en verkoudheid wordt spijklavendel vooral samen met rozemarijn (cineol) gebruikt om de ongemakken te bestrijden.  Hij is zeer geschikt voor kinderen omdat hij immuunstimulerend werkt en kan worden ingezet bij griep en andere virale infecties.  Spijklavendel kalmeert depressieve hoofdpijnen samen met pepermunt.  

Het is ook een goed insectenwerend middel.  Hij is goed te mengen met echte lavendel, eucalyptus, ravintsara, rozemarijn en citrusoliën.

In de huidverzorging is spijklavendel een goed middel bij de vette, slecht doorbloede huid, verbrandingen, acne en wondverzorging.  

Spijklavendel brengt de menstruatie op gang en verlicht de bijhorende buikkrampen (met salie).

Bij een wespenbeet onmiddellijk spijklavendel op de plek aanbrengen.

 

Limoen                €10/10ml

Limoen is een geweldige olie om te verdampen.  De olie ontsmet de omgeving.  Je kan ze gebruiken bij alle luchtwegeninfecties.  Net als citroen is limoen een sterke stimulans voor het immuunsysteem (o.a. aanmaak van witte bloedlichaampjes).  Limoen stimuleert en verfrist een vermoeide geest en kan ingezet worden bij apathie en depressie.  De olie maakt vrolijk en activeert de creativiteit.  Limoen etherische olie is goed voor hart, lever en gal.  Limoenolie is aderversterkend bij couperose. 

 

Marjolein zoete              €14/10ml

Zoete marjolein combineert antibacteriële en krampstillende eigenschappen.  Als verstuiving werkt ze krampstillend bij luchtwegproblemen en -infecties.  Bij benauwdheid, kramphoest en kinkhoest is zoete marjolein één van de beste ontspannende oliën. Het is een effectieve olie die zacht genoeg is voor kinderen.  Marjolein ontspant bij hoofdpijn/migraine en hyperactiviteit.  

Op de huid kan zoete marjolein toegepast worden als wondheler, winterhanden,  -voeten, pijnen bij spieren (geeft een verwarmend gevoel).  

Via baden is de olie in te zetten bij hoge bloeddruk, hoofdpijn/migraine.


Mandarijn (Tangerine) €10,00/10ml

Mandarijn werkt immuunstimulerend en is opbouwend na ziekte.  Het is een geur die opmonterend werkt en een goede werking heeft bij bejaarden en (drukke) kinderen.  Wanneer slapeloosheid voortkomt uit spanning, dan is mandarijn een goede olie.  


Mirre                                 €17,50/5ml

Als verdampingsolie werkt mirre slijmoplossend bij luchtweginfecties.  Bij een zere keel, stemverlies, bronchitis en verkoudheid met hardnekkige hoest is mirre bijzonder effectief en bevordert de slijmuitscheiding.  Mirre werkt kalmerend en vermindert sexuele overprikkeling.  Je kan deze ook als gorgeldrank gebruiken bij tandvleesontstekingen, aften en ontstekingen in mond- en keelholte. 

 

Mirte                    €16,5/10ml

Mirte is een enorm goede werking bij luchtwegklachten.  Bij astma, chronische- en rokershoest, verstoppingen met taai slijm.  De olie ondersteunt vooral bij kinderen vele longproblemen.  Mirte is een goed en zachter alternatief voor eucalyptus.  Mirte werkt immuunstimulerend en geeft ondersteuning bij klachten die aanwezig zijn bij kou, griep en infecties.  

In de verdamper is hij goed te combineren met (spijk)lavendel, citrus, eucalyptus, laurier, palmarosa en teatree.

 

Mirte (citroen)              €16,00/10ml 

Deze olie is enorm krachtig bij luchtwegenklachten. Bij astma, chronische- en rokershoest, verstoppingen met taai slijm, sinusitis.  De olie ondersteunt bij vele longproblemen, speciaal die van kinderen.  Mirte is een goed en zachter alternatief dan eucalyptus.  Mirte werkt immuunstimulerend en is behulpzaam bij kou, griep en infecties.  


Niaouli cinéol              €10,00/10ml

Deze olie heeft een sterk antivirale, antibacteriële en ontstekingsremmende werking.  Bie ziekten van de luchtwegen (astma, sinusitis, luchtwegallergiën, kinkhoest) is niaouli enorm helend.  De olie maakt helder in het hoofd en is in te zetten bij depressie en als er lang geconcentreerd moet worden.


Oregano                           €15,00/10ml

Als verstuiving werkt oregano sterk antiseptisch en is te gebruiken bij luchtweginfecties, kinkhoest en bronchitis.  Vele bacteriën worden door deze olie gedood.  Bij alle vormen van kou en griep stimuleert oregano onze afweer.  Oregano werkt ook verwarmend, krampstillend en als zweetdrijvend middel. 

 

Palmarosa                      €12/10ml

In het geurlampje verspreidt palmarosa een zoet en zacht gerarium/roos aroma dat goed te mengen is met andere zoete oliën als roos, rozenhout, ylang ylang, sandelhout.  Via verdamping is palmarosa in te zetten bij ontstekingen van de holten (neus, voorhoofd) en brochitis. 

Palmarosa werkt ontspannend en kalmerend bij nerveuze vermoeidheid en stressgerelateerde klachten.

In huidverzorging is deze olie één van de meest ideale oliën voor de droge en gevoelige huid.  Als ze toegevoegd wordt aan een vette plantenolie stimuleert ze de bloedsomloop en werkt ze ondersteunend bij cellulitis.

In bad zorgt ze een heerlijke geur en ontspanning.

 

 

Palo Santo (heilig hout)            €12,00/5ml

Deze etherische olie stimuleert het immuunsysteem, werkt pijnstillend en ontstekingsremmend oa bij gewrichtsklachten.  Het werkt angststillend en is een super olie om gebruiken tijdens het  mediteren.


Patchouli                          €12,50/10ml

Patchouilli werkt als antidepressivum en afrodisacum.  Ze werkt op de huid samentrekkend (oa bij slecht helende wonden en littekens).

In het geurlampje werkt patchouli vertragend op de ademhaling en kan worden ingezet bij stressgerelateerde klachten en uitputting.

In lage doseren werkt ze kalmerend en in hoge dosering stimulerend.  De olie werkt aardend bij mensen die snel dagdromen en afwezig zijn.


Pepermunt                      €13,50/10ml

Op de huid werkt pepermunt verlichtend bij jeuk en koelt ze de huid af.  Via verdamping is pepermunt in te zetten bij alle vormen van verkoudheid, griep en (droge) hoest.  Ze lost ook slijmen op.  Pepermunt heeft bij koorts de eigenschap te verwarmen bij koude en te verkoelen als het warm is.  De olie zorgt er ook voor dat we helder kunnen denken en ons goed kunnen concentreren.

Hij helpt je opladen als je mentaal op bent, kalmeert bij overspanning en brengt verlichting bij hoofpijn en migraine.

 

Petitgrain bergamot        €13,5/10 ml

Petitgrain bergamot geeft als verdamping een frisse, citrus, kruidige geur die goed te mengen is met andere citrusoliën en scharlei.

Ze is op deze manier een hulp bij alle luchtwegeninfecties, verlicht nerveuze astma en is zeer geschikt voor kinderen.  De olie kalmeert slapeloosheid, stress, paniek en verfrist bij mentale vermoeidheid.  

Via baden is petitgrain in te zetten bij huidklachten, spierspanningen, slapeloosheid en stress.


Pompelmoes, roze        €12,50/10ml

De olie is opbouwend en stimulerend bij depressie, hoofdpijn, plankenkoorts, vermoeidheid en lusteloosheid.  In een massageolie stimuleert pompelmoes bloed- en lymfecirculatie en helpt daardoor het lichaam te ontgiften en is te gebruiken bij stijve spieren.  

In het bad kan deze olie gebruikt worden bij stijve spieren, tijdens een ontslakkingskuur, griep en vermoeidheid.  

 

Ravintsara bio.  €15/10ml  €39/30ml

Ravintsara is een topolie tijdens de wintermaanden!  Via verdamping is ravintsara in te zetten bij luchtweginfecties, astma, griep en kou.  De olie is ideaal als luchtreiniging in de ziekenhuiskamer of een huiskamer vol ziektekiemen.  De olie verfrist en versterkt bij depressie en vermoeidheid.  De olie kan gebruikt worden bij bacteriële en virale infecties.  In de huidverzorging is ravintsara toe te passen bij wondjes en huidinfecties en is schitterend bij het bestrijden van herpes- en gordelroos klachten.

Via baden is ravintsara in te zetten bij gordelroos, vermoeidheid, bij virale- en bacteriële infecties, gewrichtspijnen en als versterking na ziekte.

 

Roosgeranium               €16,00/10ml

In het geurlampje is deze olie goed te mengen met basilicum, alle citrusoliën, lavendel, patchouli, jasmijn, neroli of roos.  Geranium is parfumerend en kalmerend in eer ruimte en is aan te raden bij emotionele spanningen, evenwichtsstoornissen die samenhangen met algemene lichamelijke zwakte en futloosheid.  Geranium heeft immuunstimulerende kenmerken.

Geranium in de diffusser houdt ook muggen op afstand.

Via baden is geranium in te zetten bij huidklachten, zwakke bloedsomloop, bij stressproblemen en zenuwpijnen.  Voorzichtig gebruik bij mensen met een gevoelige huid.

 

Rozemarijn (cineol,bio)      €9,00/10ml

Rozemarijn heeft een stimulerende uitwerking op het centrale zenuwstelsel.  Een geschikte olie voor in de ochtend.  De olie is goed te mengen met basilicum, bergamot, ceder, citroen, citroengras of dennenoliën.  Via verdamping is deze rozemarijn cineol in te zetten als preventie voor alle luchtwegeninfecties.  Mensen die snel last hebben  van de luchtwegen hebben veel voordeel bij het regelmatig verdampen van deze rozemarijn.  Bij fysieke en mentale uitputting geeft rozemarijn weer nieuwe kracht.  

Rozemarijn verlengt het concentratievermogen en is daarom ideaal bij het studeren. Ook mensen met chronische vermoeidheid hebben bij de deze olie veel voordeel.


Salie                                  €11/10ml

In het geurlampje werkt salie zuiverend en opbouwend.  De olie is goed te mengen met citrusoliën, lavendel, rozemarijn en rozenhout.  Bij alle vormen van verkoudheid kan salie met haar slijmlosmakende eigenschappen snel verlichting geven.  Ze werkt immuunstimulerend bij bacteriële infecties en griep.   In een aloë vera gel een druppel salie en smeren op de keel kan pijnverlichtend werken bij keelpijn.  Ze werkt op de huid ook huidherstellend en zorgt voor een 'mooi' littekenweefsel.  Een druppel in water kan gebruikt worden als spoelmiddel bij ontstoken tandvlees (maximum 3x per dag).

Voetbaden met salie kunnen regulerend werken bij overmatig zweten.  Ze kan ook via baden worden ingezet bij menstruatie- en menopauzeklachten (opvliegers).


Sandelhout, Australië  €36,00/3ml

Deze olie kan gebruikt worden bij depressie en slapeloosheid.  De olie neemt spanningen weg en schept een meditatieve sfeer.  

De olie is heel aardend.  Sandelhout is te verdampen bij luchtwegklachten als droge hoest en bronchitis.  In combinatie met eucalyptus, grove den wordt een droge borsthoest bestreden.  In de huidverzorging heeft sandelhout de eigenschap de circulatie in de haarvaatjes en lymfe te verbeteren.

De huid en het onderliggend bindweefsel versterkt.  

 

Saro                                  €18,00/10ml

De eigenschappen van Saro kan je vergelijken met die van Ravintsara.  Ik gebruik deze olie afwisselend met ravintsara in de winter.  Ze is  één van de belangrijkste oliën geworden samen met ravintsara, die kan worden ingezet bij alle virale en bacteriële infecties van de luchtwegen zoals griep, verkoudheid, bronchitis en angina.  

Hij heeft ook een opwekkende en harmoniserende werking op het zenuwstelsel vb. negatieve stemming, vermoeidheid door geestelijke spanningen.  

 

Scharlei                            €16,5/10ml

In het geurlampje verspreidt scharlei een frisse, licht zoete bloemengeur.  De olie gaat goed samen met lavendel, sandelhout, sinaasappel, tijm en gerarium.  Via verdamping werkt de olie lichtjes krampstillend bij astma en kinkhoest.  De sterke psychotherapeutische werking van scharlei komt naar voren bij de behandeling van depressie, migraine, stress en nerveuze spanningen.

Verwerkt in een neutrale shampoo kan je scharlei gebruiken tegen vet haar en roos.  Het is een zacht maar effectief schimmeldodend middel.  De olie remt overmatige transpiratie af.   Scharlei is krampstillend bij spierpijnen en spierspasmes.  Scharlei werkt regulerend op de menstruatiecyclus.  In de menopauze kan scharlei gebruikt worden bij opvliegers.

In bad is scharlei in te zetten bij depressie en stress, spierkrampen, circulatieproblemen/spataderen.  Te hoge dosering in het bad werkt euforisch.

 

Steranijs                          €6,50/10ml

In de verdamper verfrist anijs de lucht en geeft verlichting bij luchtwegklachten zoals astmatische bronchitis, hoesten en verkoudheid.  Het vergemakkelijkt de ademhaling.  De olie is goed te mengen met sinaasappel, lavendel en verschillende dennenoliën.  

Op de huid kan hij in een draagolie of aloë veragel gesmeerd worden bij luchtwegklachten en spierpijnen.  Vrouwen kunnen steranijs op de onderbuik aanbrengen bij pijnlijke en verminderde menstruatie. 


Tea-tree                           €11,00/10ml

Tea-tree is een olie die iedereen in huis zou moeten hebben! Deze olie bezit een groot werkingsgebied.

Via verdamping is tea tree een goede hulp bij bronchitis die gepaard gaat met ettervorming, sinusitis, neus- en keelinfecties.  Onze weerstand wordt versterkt bij griep.  Ze is sterk vitaliserend bij vermoeidheid en nerveuze depressies.  Het gebruik van stoombaden met tea tree werkt enorm doeltreffend.

In de huidverzorging is tea tree één van de beste olieën bij acné, huidinfecties, abcessen, voetschimmel en wratjes.  De olie is pijnverdovend en sterk wondhelend en mag puur op een wondje.  Ook in de mondverzorging is tea tree enorm doeltreffend.  Regelmatig spoelen met 1 à 2 druppels tea tree in wat water bij mondzweertjes, tandvleesontsteking en een zere keel.  

Tea tree is enorm efficiënt bij de gevolgen van insectenbeten.  Een druppel pure tea tree olie op de plaats van de beet doet wonderen.

In de haarverzorging is tea tree een effectief en vriendelijk middel bij de bestrijding van hoofdluis, roos en vet haar.  

Een bijzondere eigenschap is de preventieve bescherming tegen huidverbranding bij bestraling.  

 

Tijm, linalol (gele)     €13,5/5ml

Via verdamping verlicht tijm linalol, vooral bij kinderen, (chronische) bronchitis, kramphoest en neusverkoudheid.  Samen met cipres en niaouli werkt tijm linalol bij een diepe en pijnlijke hoest.  De olie ondersteunt bij de behandeling van longontsteking.  Opgepast : hier is een medische diagnose noodzakelijk.  De olie is desinfecterend in de lucht en daarom zeer geschikt als verdamping bij bacteriële en virale infecties in de kinderkamer.  De olie is immuunstimulerend bij kinderen.  

De olie kan samen verdampt worden met lavendel, roos, citrusoliën, tea tree en marjolein. 

De olie werkt opmonterend bij nerveuze uitputting, stress en vermoeidheid na een lange concentratie.  

Via baden is tijm linalol te gebruiken als pijnverdover bij reumatische en spierpijnen, bij slechte circulatie, psoriasis, als stimulerend en zuiverend in het genitaal urineweggebied, blaasontsteking.

 

Tijm, bio                     €13,5/5ml 

In het geurlampje verspreidt tijm een frisse, kruidige en warme geur, die goed samen gaat met citrusoliën, citroenmelisse, den, lavendel en lavandin.  Tijm zuivert de lucht.  Tijm is een echte anti-griep olie omdat deze praktisch alle ziektekiemen in de lucht doodt.  De olie stimuleert het eigen genezend vermogen.  De olie ontgift longen en slijmvliezen.  Wilde tijm bevordert de concentratie en is daarom een goede olie om te gebruiken bij concentratie en vermoeidheid.

 

Vanille                              €40,00/5ml

Via verdamping bezit vanille kalmerende en verwarmende kwaliteiten.  Ze verlicht spanningen als boosheid en geïrriteerdheid.  Ze geeft een geborgen en veilig gevoel. 

Op de huid werkt vanille in een plantaardige olie of aloë vera gel verwarmend en parfumerend op de huid.  Het geeft u een warme uitstraling. 

Het kan gebruikt worden als afrodisiacum.

 

Vetiver                   €15,5/10ml

In het geurlampje verspreidt deze olie een warme, aardse geur die goed te mengen is met lemongrass, roos, sinaasappel of andere citrusoliën en ylang ylang.  Vitiver is een goede verdampingsolie bij depressie, slapeloosheid en uitputting.  De olie brengt het centrale zenuwstelsel in balans en geeft aarding.  De olie is stroperig.  

Als huidverzorging werkt vetiver bij een droge, oudere huid, maar kan een vette huid meer in balans brengen.  Deze olie herstelt huidcellen en ontgift bindweefsel en opperhuid dmv stimulering van de haarvaatjes.

Vetiver verlicht spierpijnen en andere spierklachten door ontfifting en activering van de bloed- en lymfeciculatie. 

Via baden kan je vetiver gebruiken bij de behandeling van huidklachten en ontslakkingskuren.

  
Wierookhars, serrata  €14,50/10ml 

Zeer geschikte olie voor meditatie en yoga.


Wierookhars, olibanum €12/5ml

In de diffuser geeft olibanum een frisse, aromatische harsgeur die je goed kan mengen met lavendel, scharlei, bergamot, sandelhout, citroen, ylang ylang.  Olibanum heeft de eigenschap om andere geuren rijker te maken.  Bij verdamping wordt bronchitis verzacht, het teveel aan slijm gereguleerd.  De ademhaling wordt dieper, trager en kalmeert bij onrust, nerveuze spanning en depressie.  

Deze olie wordt ook gebruikt bij meditatie.  

Op de huid verdunt in een plantaardige olie, werkt deze olie samentrekkend en is ze geschikt bij een droge, oudere huid en bij het voorkomen van zwangerschapsstrepen.  Deze olie wordt veel in anti-rimpelcrèmes verwerkt.


Ylang Ylang                     €12/10ml

Als verdamping werkt ylang ylang ontspannend en kalmerend bij nerveuze spanningen, depressie en slapeloosheid.  De olie ontspant het centrale zenuwstelsel.  Ylang ylang vertraagt een snelle ademhaling.  Ylang ylang hoeft niet gemengd te worden maar geeft een verfijning aan houtoliën als ceder, sandelhout maar ook aan vetiver, bergamot en jasmijn.

Als je ze toevoegt in een crème of huidolie dan werkt ze licht erotiserend.  Als je ze aanbrengt op de hartstreek kalmeert ylang ylang hartkloppingen.  Mogelijk is de olie een hulp om de bloeddruk te verlagen.

 

Zoete sinaas                   €8,00/10ml

In het geurlampje is zoete sinaas in te zetten om de omgeving te desinfecteren.  Sinaasappel montert op en is ontspannend bij nervositeit en stress.  Ze kan puur gebruikt worden in het geurlampje maar kan ook gemengd worden met vb lavendel, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, dennenachtigen en ylang ylang.


Zoete venkelzaad         €10,00/10ml

In het aromalampje verspreidt venkel een zachte en zoete geur die zich goed laat mengen met pepermunt, roos, geranium, palmarosa en citroengras.  Bij astma, asmatische bronchitits en hoest werkt venkel slijmoplossend en krampstillend.  Venkel is een zenuwtonicum en verlicht nerveuze spanningen en stress.

Toegevoegd in een vette plantenolie werkt venkel licht pijnverdovend bij spierklachten.  Venkel kan helpen om het lichaam te ontgiften en kan daardoor een onderdeel zijn bij de behandeling van cellulitis.

Via baden is zoete venkel in te zetten bij verkrampingen van de luchtwegen en spieren en werkt stimulerend (in lage dosis) op hart, luchtwegen en mogelijk de nieren.