Zoete amandelolie

 

De plantaardige zoete amandelolie is ideaal om de gevoelige en geïrriteerde huid te verzachten.  Met haar zachtheid kalmeert ze jeuk en irritaties.  Ze voedt, verzorgt en voorkomt deshydratatie en is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige.  Amandelolie wordt ook aangeraden bij verzorging van de allerkleinsten, in massageolie of andere verzorging.

Prijs :  €7,5/30 ml

            €22,5/200 ml

Jojoba olie

 

Jojoba olie is één van de meest gebruikte natuurlijke basisoliën.  Deze olie wordt zowel puur als in huidverzorgingsproducten gebruikt.  

Jojoba olie is een natuurlijk antioxidant en bevat zowel zeer veel vitamine E als  belangrijke vetzuren.  Deze olie is uniek omdat het voor ieder huidtype voordelen biedt.   

Jojoba olie reguleert de vochtbalans van de huidcellen waardoor het hydraterend werkt. De gevoelige en droge huid kunnen van deze eigenschap profiteren.  De olie vertraagt ook de talgproductie waardoor het voor mensen met een vette huid een ideaal middel is om de huid te behandelen. 

De olie voelt niet vet aan en is geurloos.  

Prijs : €8/30 ml

            €16/100 ml

            € 27/200 ml

Abrikozenpitolie

 

Abrikozenpitolie is een lichte olie, verzachtend, huidactiverend en -verstvigend, licht samentrekkend en hydraterend. De olie is zeer geschikt voor gezicht en massage.  Ze wordt snel opgenemen door de huid en voelt niet vet aan.  De huid wordt zacht, soepel en glanzend. Kan gebruikt worden voor alle huidtypes maar in het bijzonder voor de oudere huid.  Ze versterkt het huidweefsel en activeert de huidstofwisseling.  

Abrikozenpitolie is bijzonder geschikt voor gevoelige en ontstoken gezichtshuid, vooral rond de ogen (maakt lijnen en plooitjes gladder) en bij vermoeide, droge en verharde gezichts- en lichaamshuid. Kan gebruikt worden als component van een verzorgingsolie bij kloven en eelt.

Wordt ook aanbevolen als lichaamsolie verrijkt met etherische oliën voor hoogsensitieve personen.

Prijs : €9/ 30 ml (kan ook in andere formaten besteld worden)

Rozenbottel Bio

 

Rozenbottel olie is één van de zeldzame oliën die de 3 soorten vetzuren bevatten.  De olie is enorm rijk aan vitamine E.  Het bevordert de werking van het eigen collageen en draagt bij tot het voorkomen van rimpels.  Ze staat bekent voor haar opmerkelijke celregenerende eigenschappen en kent ontelbaer toepassingen voor huidproblemen (droge, gebarsten, schilferende en hypergepigmenteerde huid, rosacea,  recente en oude littekens, verouderingsvlekken, zonnebrand, acne, eczeem, psoriasis,(zwangerschaps)striemen, pigmentvlekken,...)

Prijs : €13/30 ml 

            € 31/100 ml

 

 

Sint-Janskruid (in olijfolie)

 

Deze krachtige verzorgingsolie is een maceraat van de bloeiende toppen van Sint-Janskruid op olijfolie.  

De olie stimuleert de doorbloeding en ondersteunt het herstel van de huid.  Als massageolie wordt ze gebruikt bij gevoelige en vermoeide spieren.

Deze olie heeft een ondersteunende werking bij kneuzingen.  Het is wondhelend, herstellend, verzachtend en ontstekingsremmend.

Opgelet! Niet gebruiken bij blootstelling aan de zon tot 24 uur na gebruik.

Prijs : €10/30 ml

            €22,50/100 ml